Strålende EM for funksjonshemmede

Strålende EM for funksjonshemmede
06/10/2017 Eirik Ansnes

EM for funksjonshemmede er over. Det ble et meget bra mesterskap sett med norske øyne. Medaljefangsten ble ett gull og to bronse. 

Jan har vært landslagssjef for funksjonshemmede i en årrekke nå. Hovedansvarlig i 21 år, og totalt 23 år har han jobbet med handicaplandslaget. I hele perioden til Jan har Norge jevnt og trutt vunnet medaljer i internasjonale mesterskap, deriblant mange gull. Tommy Urhaug har vært landslagets frontfigur. Han tok bronse denne gangen. Med dette har Tommy nå tatt EM-medalje alle EM han har spilt i 20 år.

Marte har vært en av trenerne i Jan sitt team på landslaget de siste par årene. I dette mesterskapet var det hun som hadde hovedansvaret for oppfølgingen av Aida med både innlagning og coaching. Det var tydeligvis en veldig god match. Det endte med EM-gull til Aida:)

To nye spillere tok sin første mesterskapsmedalje. Merethe Tveiten, Nora Korneliussen tok medalje i lag sammen med Aida. Både Tommy og Aida har allerede flere pokaler i skapet. Tommy må sikkert ha flere skap:) Dette var imidlertid den første medaljen for Nora og Merethe i et internasjonalt mesterskap. Merethe og Nora er med i NBTF sin satsing mot Tokyo 2020.

Steffen og Fredrik er også en del av Tokyo 2020-satsingen. Steffen og Fredrik spiller i en meget tøff klasse. I EM gjorde de flere gode kamper. De har nærmet seg, men foreløpig er de ikke gode nok til å kjempe i toppen. Med hard trening i årene som kommer, satser vi på at de kan spise kirsebær med de store gutta etterhvert.

Gratulerer Jan og Marte, og trenerteamet på landslaget forøvrig, med et strålende mesterskap!
Gratulerer også til Aida med EM-gullet, og Tommy, Merethe og Nora med EM-medaljer!