To gull til Borgar i Belgia

To gull til Borgar i Belgia
23/04/2017 Marte Grutle Aasebø

Borgar har denne uka spilt Belgiske åpne. Han har deltatt i både junior og kadettklassene. Borgar har spilt veldig bra og det har endt med gull både i lag og i double sammen med irske Owen Cathcart. I kadett singel kom han til kvartfinalen der det ble et veldig jevnt tap.

I junior singel gikk Borgar videre fra pulja, og i double med Owen kom han helt til kvartfinalen. Det er imponerende resultater med tanke på at Borgar fortsatt er kadett og har tre år igjen i disse klassene.

I kadettklassene viser Borgar seg som en europeisk toppspiller. I lag spilte han og Owen seg enkelt frem til finalen der toppseedede Belgia ventet. Begge motstanderne er ranket høyere enn Borgar, de er begge topp 16 i Europa. Owen tapte første singelkamp. Deretter fulgte Borgar opp med virkelig storspill da han slo turneringens høyest rankede spiller enkelt 3-0. Deretter fulgte han og Owen opp med en veldig god double før Owen igjen gikk på et tap. På stillingen 2-2 i finalen skulle Borgar møte Belgias andrespiller. Det ble en jevn og velspilt kamp, (kanskje litt for spennende for visse familiemedlemmer som fulgte med på livestreamen hjemmefra). Borgar dro i land kampen 3-2 og sikret dermed gull i lagklassen.

I doubleklassen vinner han også sammen med Owen hele klassen etter godt samarbeid og overbevisende doublespill.

Gratulerer så mye til Borgar og hans irske medspiller!

I singel har Borgar ingen problemer med å ta seg til kvartfinalen, og igjen blir det en svært spennende kamp mot en belgisk spiller. Denne gangen taper Borgar med minst mulig margin 13-11 i avgjørende.

Borgar har virkelig trent bra og blitt bedre den siste tiden. Treningen i Fokushallen har vært av høy kvalitet og i tillegg har Borgar vært på samlinger i Grenzau i Tyskland, i Irland og på landslagssamling på Fornebu. Det gleder oss i Fokus at Borgar trener så bra og fortsetter og utvikle seg – og at dette gir resultater. Det blir spennende å følge med på internasjonale oppdrag fremover, og ikke minst EM som skal spilles i Portugal i sommer.

Belgiske åpne pall