Tøffe tak i Spanish Open

Tøffe tak i Spanish Open
29/03/2015 Eirik Ansnes

Tirsdag til lørdag har gjengen i Team Nemi vært i Spanish Open og målt krefter mot verdenseliten.  Laget bestod av Marte, Anna, Marus, Eskil og Espen. Lagledere var Jan og Eirik. Det har vært interessante og lærerike dager! På et slikt stevne er det ekstremt vanskelig å gjøre resultater, men gode prestasjoner var det flere av!

Anna kom i firepuljer i både senior og U21 og fikk mange gode kamper. Etter en treg start i første kamp klarte Anna og gjennomføre resten av kampene på et bra nivå. Flere av motstanderne var veldig gode men Anna tok flere sett og hang godt med. Seier ble det også mot Niguez fra Spania med 4-1 i hennes beste kamp.

Marte havnet i en ekstramt hard pulje i senior. To spillere rundt 120 i verden og den siste var uranket som vant puljen. Marte spilte alle sine kamper opp mot sitt beste, eller på sitt beste, og presset disse spillerne. Resultatmessig fikk hun ikke helt betalt for det, men det var gode prestasjoner.

Marcus klarte å gjennomføre alle sine kamper  på et bra nivå også. Mot tøff motstand hang Marcus stort sett godt med. Spesielt kampen mot Ramire fra Guatemala, 250 i verden, var det nærme. Det ble 2-4 tap, men med ledelse 9-5 i sjette sett skulle vi gjerne sett et avgjørende sett der.

Eskil svingte litt mer i prestasjonene. I perioder var det en del bra, men Eskil bærer preg av de siste måneders plager med sykdom og skader.  På dette nivå ble det tydelig at Eskil ikke helt var i sin beste form selv om han har fått trent jevnt i den siste tiden. Nærmest seier var han mot høyere ranket Ingemar Peter fra Slovakia der 2-0 ledelse endte med 2-3 tap.

Espen klarte ikke å komme opp på sitt beste nivå. På dette nivået merket han at treningsgrunnlaget gjennom sesongen ikke har vært godt nok pga sykdom. I et par av kampene var det muligheter, men det hold ikke til seier.

I double skulle vi gjerne hatt både Anne/Marte, Eskil/Espen og Marcus/Luxenburg videre til andre runde, men ingen av parene klarte å ta vare på sjansene og tapte desverrre. Jentene 2-3, mens guttene tapte 1-3.