Velkommen Marcus Sjøberg

Velkommen Marcus Sjøberg
05/11/2021 Eirik Ansnes

Det er med stor glede vi nå kan ønske Marcus Sjøberg velkommen til Fokus! Fra 1.februar flytter han til Oslo, og blir ansatt i en 35% stilling i klubben. Marcus vil samtidig gå inn i en rolle som spiller- og trenerutvikler i NBTF. Marcus vil også fortsette med sitt angasjement i Japsko.

I Fokus vil Marcus gå inn i trenertemaet i tillegg til alle som er der fra før. Vi ønsker å utvikle oss ytterligere og forsterke vårt sportslige tilbud. Vi ser veldig fram til Marcus kommer og tror dette kan bidra til at vi tar nye steg. Vi har allerede blitt godt kjent med Marcus gjennom besøkene via vårt Japsko-samarbeid. Vi er trygge på at han kommer til å glid rett inn i miljøet. Utover sin store bordtenniskunnskap og brede erfaring vet vi også at han vil bringe mye engasjement og humør med seg inn i hallen.

Marcus har opparbeidet seg en meget imponerende CV. Her er noen av høydepunktene:

  • Startet klubbtrenerkarrieren i Lyckeby sammen med Hans Thalin tidlig på 2000-tallet som på den tiden produserte haugevis med svenske toppspillere og flere svenske mestere. Blant annet var det der Mathias Falck og Fabian Åkerstrøm vokste opp. Har senere hatt vellykkede perioder som klubbtrener i Frej og Norrtull.
  • Svensk juniorlandslagstrener i 2013-15 med bl.a EM-gull til Anton Kallberg som høydepunkt.
  • Svensk seniorlandslagstrener i 2014-2016(kort periode både junior-og seniortrener). En sterk periode for svensk herrebordtennis der de klatret tilbake opp til eliten av europeisk bordtennis. Der jobbet han med spillere som Mathas Falck, Kristian Karlsson og Anton Kallberg.
  • Engelsk herrelandslagstrener i 2017-2019, en periode der Liam Pitchford tok enorme steg helt opp i verdenstoppen.
  • Japsko har gjennom en årrekke vært en ledende leverandør på nubber og diverse material. Marcus sitter på særdeles mye kunnskap på dette området. Både gjennom sin jobb i Japsko, men også gjennom å ha trent massevis av forskjellige spillestiler helt fra tiden med Hans Thalin i Lyckeby.

Marcus har altså jobbet på de fleste nivåer innen bordtennisen – fra klubbtrening og utvikling av yngre spillere til spillere på øverste hylle internasjonalt. 1.februar kommer han altså til Fokus og norsk bordtennis. Dette har vi veldig trua på!
I mellomtiden kommer han imidlertid på besøk 14.-16 desember gjennom vårt Japsko-samarbeid.