Velkommen til Fokusleiren 2016

Velkommen til Fokusleiren 2016
04/08/2016 Marte Grutle Aasebø

Informasjon om fokusleir er sendt ut til alle på mail. Her er den samme informasjonen dersom noen ikke har fått den eller vil ta en ekstra kikk. Ikke nøl med å ta kontakt dersom det er noe dere lurer på.

Velkommen til årets beste uke, Fokusleir på Larkollen! Vi gleder oss veldig og vi skal gjøre vårt ytterste for at leiren blir en god opplevelse fylt av mye bordtennis og mange sosiale aktiviteter.

I dette brevet finner du informasjon om det du trenger å vite før leiren. Skulle det likevel være noe du lurer på, må du bare ta kontakt!

Tidspunkt for oppmøte og avreise

Oppmøte til leiren er søndag 7. august fra 14.00 til 16.00 ved inngangen til Larkollhallen (se kart). Leiren avsluttes fredag 12. august kl. 14.00. Dersom noen ankommer eller må reise på andre tidspunkter, ber vi om at dere tar kontakt om dette i forkant av leiren.

Det vil bli en felles avslutningslunsj for alle spillerne fra ca. klokken 13.00.

Trenere og ledere

Alle trenere og ledere er fra Fokus Bordtennisklubb. Vi er til sammen over 30 voksne som vil bidra til å gjøre leiren til en fin opplevelse for deg. Du vil blant annet treffe Jan Bergersen: landslagstrener for funksjonshemmede, Eirik Ansnes: tidligere NTG trener og landslagstrener, Hans Tallin: tidligere svensk landslagstrener, Marte Grutle Aasebø: seniorlandslagsspiller og mange flere fra eksisterende landslag og som er aktive trenere i Fokus BTK.

Kontaktperson

Har du spørsmål om leiren kan disse stilles til Marte Grutle Aasebø 90575317. Du kan også nå oss på mail fokusleir@fokusbtk.no.

Ikke nøl med å ta kontakt dersom det er noe du lurer på.

Lommepenger

Vi har ingen regler eller retningslinjer på hvor mye lommepenger hver enkelt leirdeltaker skal ha med seg. Alle deltakerne får all den mat og drikke de trenger hele uken. Eventuelle lommepenger er til handling i leirkiosken, som er åpen hver ettermiddag og kveld.

Ta med – liste

Enkelte ting er viktig at alle har med seg. Det gjelder blant annet:

 • Bordtennisutstyr (racket, sko, shorts, treningsdress eller lignende)
 • Toalettsaker
 • Rikelig med skift (nye treningsklær hver dag). Alle trener 2 pass hver dag, bortsett fra ankomst- og avreisedag
 • Håndkle (håndklær)
 • Lommepenger
 • Drikkeflaske
 • Fritidsklær
 • Sovepose eller dyne
 • Liggeunderlag

Overnatting og nattevakter

Overnatting vil skje på Larkollen skole som ligger rett ved spillehallen (se kartet). Vi har våkne nattevakter som er tilgjengelige hele natten dersom det skulle være noe. Alle må ha med liggeunderlag/feltseng og egen sovepose eller dyne. Siden vi er mange og har liten plass håper vi dere kan ta med enkeltsenger, og ikke dobbelmadrasser for en person.

Mat

Det vil bli servert fire måltider om dagen. Frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Maten blir servert i kantina på Larkollen skole der det også overnattes. Dersom noen har spesielle behov når det gjelder mat, er allergiske mot noe eller lignende, ber vi dere si i fra om dette på forhånd. Ta kontakt på mail eller på telefon.

Trening
Spillerne er delt inn i seks partier. Parti 1 og 2 trener samtidig, 3 og 4 trener samtidig og 5 og 6 trener samtidig. Alle trener to pass om dagen, som hvert pass er på to timer. Alle spillere får altså spilt fire timer bordtennis om dagen! I tillegg til bordtennis har ofte de litt yngre forskjellige konkurranser, stafetter og leker, mens de litt eldre kjører fysisk trening. Fokus stiller også alltid med minst to sparringer til hvert parti hver trening.

Fritidsaktiviteter

Vi kommer til å ha mange fritidsaktiviteter i løpet av leiruken. Det blir flere konkurranser på kveldene og kanskje også noen overraskelser. Siste kveld er det festmiddag med utdeling av priser og senere disko.

Turnering

Torsdag er turneringsdag. Da arrangeres fokusleirturneringen. Det er en turnering for alle, og det blir kåret vinnere i alle klasser. Turneringen teller ikke på norgesrankingen, men er sammen med all treningen en bra start på sesongen.

Foreldre og trenere er velkommen
Dersom det er foreldre og/eller trenere som ønsker å være med en eller flere leirdager er alle hjertelig velkomne. Ta kontakt med oss i forkant dersom du ønsker dette.

Leirreglement

 • Alle leirdeltakere har ansvar for at alle har det bra.
 • Tider er hellige. Alle følger de tidspunktene som er satt opp.
 • Alle gjør som trenerne og lederne sier.
 • Spill om penger er forbudt.
 • Ingen forlater leirområdet uten å få tillatelse fra en leder.
 • Alle dusjer etter siste treningspass på dagen.
 • Tobakk og alkohol er strengt forbudt.

Alvorlige eller gjentatte brudd på ordensreglementet vil kunne medføre hjemsendelse. I slike tilfeller vil foresatte bli kontaktet.

Kart og veibeskrivelse

Ta av fra E6 mot Moss syd, Larkollen (Riksvei 118). Ta deretter til høyre ut på Hananveien mot Moss syd, Larkollen, og senere ta den tredje avkjørselen i rundkjøringen ut på Ryggeveien. Neste rundkjøring ta første avkjørsel til høyre ut på Larkollveien, og forsett i denne retningen i ca. 10 km. Ved Støtvig Hotel, ta til venstre inn på støtvigveien mot Larkollen skole.
Adresse: Larkollhallen, Støtvigveien 61, 1560 Larkollen

Vi gleder oss til å se deg 7. august!