Endelig er vår nye hjemmeside her!

Endelig er vår nye hjemmeside her!
01/03/2015 Frode Grini

Wow! Dette er noe jeg har ønsket å gjøre noe med i mange år. Det var hva Mats Bentzen svarte, da undertegnede sendte ham en mail på vårparten i fjor, med spørsmål om han kunne tenke seg å bli med på en opprusting av hjemmesiden. Så da var vi i gang!

 

Ny nettside også i 2007

La oss gå noen skritt tilbake, til 2007. Da tok Svein Folkeson tak, og fikk laget en ny nettside, på vårt eget domene: fokusbtk.no. Denne løsningen har vært et viktig informasjonssentrum i klubben i alle disse årene, men nå hadde tiden begynt å løpe fra løsningen. Blant annet kunne det være vanskelig å publisere saker, og løsningen var ikke mobiltilpasset. Så etter diskusjoner hvor både Mats og Svein var sentrale, ble vi enige om veien videre, og vi satte i gang. (Men vi har naturligvis arkivert alt det verdifulle historiske innholdet fra den gamle løsningen)

Jobben ble fordelt på flere, undertegnede holdt i trådene, Svein bidro i startfasen med valg av og overføring til ny løsning, og mange i klubben, tillitsvalgte og trenere, bidro med å skrive nytt og oppdatert innhold. Men den som har gjort grovjobben, det er Mats.

B-Norgesmester!

Hvis noen ikke helt hvem Mats er, så kan man ta en titt på siden over tidligere ledere i Fokus, så ser man at han ikke er et helt ubeskrevet blad i klubben. Inntil sist helg var han også regjerende Norgesmester i Herrer B.

IMG_1323.JPG

Hvorfor forsvarte du ikke tittelen i år, Mats?
Jeg har slitt med en betennelse i albuen det siste året. Da ble jeg nødt til å bytte ut planen om å forsvare tittelen med et litt kjedeligere opplegg; styrketrening og jogging. Vi mistenker imidlertid at det er timene foran Mac’en for å få nye fokusbtk.no på plass, som er synderen og årsaken til senebetennelsen …

– Du har hjulpet til med mye grafisk arbeid i Fokus tidligere: postere, programmer og ikke minst de flotte historieplakatene som henger i hallen. Hvorfor tok du nå på deg denne oppgaven?
– Fokus er en klubb som gjør mye riktig. Det er mye som er på plass — hall, trenere, stor organisasjon. Men vår hverdag er så digital nå så jeg ville gjerne være med å ta Fokus opp til et brukbart nivå, også der.

– Hvorfor trengte vi en ny nettside, hvorfor er dette viktig for klubben?
– For klubben er det viktig å ha en til enhver tid oppdatert nyhets- og informasjonsportal. Et sted hvor alle medlemmer kan finne informasjon som stemmer. I tillegg ønsker vi et levende nettsted, som medlemmene besøker hver dag, der man leser de siste nyheter og annet som rører seg. 

– Hva er de viktigste tingene du prøvde å få til i den nye løsningen, hva er de største forbedringene?
– Det viktigste har vært å lage en innbydende løsning som er lett å bruke — både for leseren og de som skriver. Det må være en løsning det er enkelt å legge ut nyheter på samtidig som den blir fin både på desktop, nettbrett og mobil. 

– Og nå har vi en perfekt nettløsning, hvor alt endelig er på plass og vi kan slappe av?
– Nei, sånn er det nok ikke. Hvis vi skal unngå at denne hjemmesiden skal bli utdatert om noen år igjen, må vi jobbe med den kontinuerlig, med små og store forbedringer, og utnytte nye muligheter som vil dukke opp underveis. Men dette er en bra start! Jeg håper på sikt å lage en funksjon for påmelding til turneringer og til Fokusleiren. I tillegg kan vi lage nyhetsarkiv, og legge ut mer humor fra gamle dager. Og helt sikkert mye annet. Man må også huske at siden ikke er helt bug-fri i starten. Og uansett vil jeg anbefale alle å bruke Google Chrome, både på desktop, nettbrett og mobil. Der er siden best i bruk.

– Det går rykter om at du er en perfeksjonist, og ikke slipper fra deg noe som ikke er perfekt. Kommentar?
– Hehe. Det er mye bra som ligger i detaljene. Små ting som er vanskelig å se, men som gjør sluttproduktet enda finere. Disse små detaljene liker jeg å jobbe med, men det er ganske vanskelig og spesielt tidkrevende på nett. Jeg nok hatt det litt sånn ved bordtennisbordet også. Det er morsommere å dra ballen med sideskru utover sidelinja enn å kontrollere den i buk. Men det er ikke så lønnsomt siden treffprosenten for min del er så lav. Uansett om man vinner eller taper, er det viktig at man har satt et lekkert slag i løpet av matchen 🙂

– Vi sikter vel mot å bli ikke bare Norges beste hjemmeside for bordtennisklubber, men for alle Norges idrettsklubber. Er det mulig?
Alt er mulig. Jeg tar gjerne imot tips om idrettsklubbsider som er virkelig bra, så stjeler vi de beste ideene!

– Takk for praten, Mats. Og på vegne av Styret og hele klubben: Tusen takk for en fantastisk innsats – så langt!

 


 

Nyheter, nyheter, nyheter!

Vel, nå er den nye løsningen på plass, med et design, en innholdsstruktur og mye grunnleggende innhold. Men én ting mangler, og det er noe vi aldri blir ferdige med: Daglige nyheter! Vi må sørge for at denne nye hjemmsiden blir fylt med nyheter og bilder om stort og smått som skjer i klubben – uten det dør løsningen temmelig fort. Men det vil vi helt sikkert få til. Alle tillitsvalgte og trenere har fått opplæring i den nye systemet (som er så enkelt at man nesten ikke trenger opplæring), slik at mange kan bidra med innholdspublisering.

Og til alle dere andre: Ta kontakt med noen i Styret eller trenerne dersom dere har ideer til hjemmesiden. Kanskje dere mener det er en bestemt sak vi bør skrive om? Eller kanskje har du lyst å bidra med en artikkel selv? Bli med og gjør denne siden til en suksess!