Vellykket klubbtur til Candelux Open

Vellykket klubbtur til Candelux Open
11/04/2018 Eirik Ansnes

Det var i Åsa i Sverige det gjaldt i helgen. Fokus fylte opp biler og minibuss, og dro av gårde til Candelux Open med en tropp bestående av 25 spillere, 5 trenere og 10 foreldre. Det ble tre dager med mye moro og mange lærerike kamper ved bordet.

På Fokusleir 2017 la vi planen om å reise til Candelux Open på klubbtur. Hans Thalin og Lyckeby har reist dit flere ganger og foreslo at vi skulle møtes der. Det var en god ide syntes vi. Stevnet var akkurat det vi håpet og trodde det skulle være. Det var puljespill i alle klasser. I de yngste klassene var det også delt inn i A/B-klasser.

For Fokus er det veldig fint med et Sverige-stevne litt under GP-nivå der alle spillerne er sikret mange kamper uansett nivå mot nye motstandere.
Vi hadde med mange spillere fra aspirantpartiet og en del fra elitepartiet.  Alle spillerne fikk spilt mange kamper mot spillere de aldri har møtt før. Spillerne så ut til å glede seg, og samtidig så vi spillemessig framgang i løpet av helgen hos alle spillerne. Vi gjorde oss også gjeldende på resultatlistene. Det ble flere klasseseire og pallplasseringer. Dette har vi oppdatert på vår facebookside i løpet av helgen. Fullstendig resultatliste finner du her.

Denne turen var det “back to basic”. Overnatting på Åsa Gårdsskola i gymsal og garderober var det som gjaldt. Med gangavstand til hallen, samt kantinen der arrangøren stilte med både frokost og lunsj, var det godt tilrettelagt for oss fra arrangørens side. Spillerne så ut til å trives godt med opplegget. Under slike forhold ble det mye tid sammen til lek og jaussing. Jeg tror de fleste sov brukbart begge nettene også.
Det er en stund siden vi overnattet under slike forhold. Stine, Anna, Jørgen, Aaryan og Eirik, som var helgens lagledere, var enige om at det var superlekkert og at det må gjentas neste år. Mange av trenerne hadde også med både madrass, sovepose og pute.

Foreldrene bidro med god stemning og hjalp til med det som trengtes underveis. Sleping av minibuss, passe på at spillerne fikk mat, heiing fra tribunen, innkjøp av bakst, tullprat og røverhistorier etter leggetid var noen av foreldrenes bidrag. Det var også stor enighet blant foreldrene at overnatting i garderober er undervurdert:)

Takk for turen alle sammen. Sett av datoen i 2019. Neste år drar vi tilbake!