Fokus i Zagiping

Fokus i Zagiping
13/05/2015 Eirik Ansnes

Fredag til søndag arrangeres Zagreb Open International junior and cadet table tennis championship, eller Zagiping som det litt enklere omtales som. Vi stiller for andre året på rad med en solid tropp med åtte spillere og tre trenere. 

Zagiping er en tradisjonsrik turnering og i år arrangeres stevnet for 62.gang. Vi har med seks spillere i mini cadet med Alexander, Borgar, Erik, Mathias, Angelo og Daniel. Victor er med i cadet og Kristin er med i junior. Begge har fått makker i lag fra et annet land. Lagledere er Steffen, Eirik og Jan. Heiagjeng og støtteapparat er Håvard, Cathrine og Aslaug.

Arrangementet er veldig stort med mange hundre deltakere så det krever naturligvis et stort anlegg. Arenaen heter Dom Sportova og rommer til sammen 56 bord fordelt på tre haller.
Det skal konkurreres i single og lag fra mini mini cadet(født 04 eller yngre) t.o.m junior for begge kjønn.
Stevnet er åpent for både landslag, regionslag og klubblag. Dette gjør at det er spillere på mange forskjellige nivåer. Alle våre spillere har muligheter til å vinne flere kamper. Samtidig er alle garantert et visst antall kamper siden det er både single og lag. Vi vet også at hvis vi klarer å spille opp mot vårt beste så er det muligheter for å kjempe om de aller gjeveste plasseringene. I fjor kom Mats Hoel på 3.plass i cadet etter tidvis storspill og Alexander var i kvarten i mini mini cadet.

Spillesystemene er litt annerledes enn vi er vant til fra her hjemme. I lagspillet er det cupspill i kvalikken før det blir puljespill i hovedturneringen med 16 lag. Puljevinnerne går så til cupspill igjen med semifinale og finale.
I single er det pulje i kvalikken og eventuelt en cuprunde eller to for at det skal bli igjen 64 spillere til hovedturneringen. Der spilles det pulje igjen og de to beste går videre til cupspill.

Stevnets offisielle hjemmeside er www.hsts.hr

Vi ønsker alle sammen lykke til!